Køb for 599 DKK mere
og få fri fragt
Hvad er saltlamper lavet af? Vi giver dig svaret i denne artikel

Hvad er saltlamper lavet af?

2 minutter
2 minutter

Saltlamper er typisk lavet af saltkrystaller, der er udvundet fra jordskorpen, oftest fra miner i Himalaya-regionen i Pakistan. Disse saltkrystaller er kendt for deres naturlige lyserøde til orange-røde farver, som skyldes mineralindholdet i saltet.

Saltet, der anvendes til disse lamper, er et ældgammelt krystalsalt, der har ligget dybt under jordens overflade, beskyttet mod forurening og miljømæssige påvirkninger siden tidernes morgen. Når saltet udvindes, skæres eller formes det i store blokke eller dekorative former og et hulrum bliver udhulet, hvor en lyskilde, som en lille glødepære eller et fyrfadslys, kan placeres. Denne lyskilde opvarmer saltet og tillader det at udstråle et varmt, glødende lys.

Saltlampens base er ofte lavet af en form for robust materiale som træ, der giver stabilitet og understøtter den tunge saltkrystal. Nogle gange er saltlampens base også udstyret med fødder eller en anden form for støtte, så den ikke ridser eller beskadiger de overflader, den stilles på.

Som med så meget andet her i livet, findes der også indenfor saltlamper produkter af tvivlsom kvalitet. Dem kan du undgå ved at at købe din saltlampe ved en ekspert som f.eks. Saltlampen.dk.

Hvad er en saltlampe lavet af? Læs vores introduktion til saltlamper

Himalaya saltets egenskaber

På grund af saltets hygroskopiske egenskaber, er det vigtigt at holde saltlamper på et tørt sted for at undgå, at de "smelter" eller opløses over tid. Her på siden kan du læse meget mere om hvordan du plejer din saltlampe, og dermed giver den mod på et par millioner år mere i vores selskab.

Saltlamper har forskellige farver hovedsageligt på grund af mineralindholdet i de saltklumper, de er udskåret fra. De mest almindelige farver for saltlamper er lyserøde til orange nuancer, men de kan variere fra lys hvid til dyb orange og rød. Disse forskellige farver skyldes forskellige mineraler og urenheder, som saltet indeholder. Se en hvid saltlampe her.

For eksempel kan jern give saltlamper en rødlig eller pink farve, mens mineraler som magnesium, calcium og kalium kan bidrage til forskellige nuancer. Desuden kan variation i krystalstørrelse og -tykkelse også påvirke farveintensiteten. Når lyset passerer gennem saltkrystallerne, forstærkes nogle farver mens andre absorberes, hvilket resulterer i lampens karakteristiske glød.

Det skal også bemærkes, at hver saltlampe er unik med hensyn til form, farve og mønster, da de er naturligt udformet og ikke skabt ens. Det er denne unikhed, der gør hver saltlampe til et specielt dekorativt element i hjemmet eller på kontoret. Din saltlampe er derfor ikke magen til din venindes!