Køb for 599 DKK mere
og få fri fragt
Hvorfor sveder min saltlampe? Vi giver dig her nogle årsager

Hvorfor sveder min saltlampe?

4 minutter
4 minutter

Saltlamper kan nogle gange "smelte" eller svede, hvilket er en proces, hvor de begynder at dryppe eller frigive fugt. Dette sker oftest på grund af hygroskopiske egenskaber af saltet; det vil sige saltets tendens til at tiltrække og absorbere vandmolekyler fra det omgivende miljø.

Her er nogle grunde til, at din saltlampe kan smelte:

1. Høj luftfugtighed

Hvis saltlampen er placeret i et område med høj luftfugtighed, vil den naturligt absorbere fugt fra luften. Dette kan medføre, at saltkrystallerne på overfladen af lampen bliver våde og begynder at "svede".

Dette kan også ske hvis saltlampen er placeret i et fugtigt vindue, hvor vind og fugt trækker ind. En saltlampe har ikke godt af fugt, og dermed kan du også kun i begrænset omfang benytte den udendørs. 

2. Temperaturændringer

Pludselige ændringer i temperaturen kan føre til kondensering af fugt på saltlampens overflade, hvilket også kan få lampen til at virke som om, den smelter. Temperaturforskelle kan ikke undgås, hvis man også vil have et sundt indeklima med regelmæssig udluftning, men hold øje med om din saltlampe er placeret det rigtige sted i forhold til udluftningen.

3. Manglende brug

Saltlamper er ment til at blive opvarmet af pæren indeni, hvilket hjælper med at fordampning af den tiltrukne fugtighed. Hvis lampen ikke er tændt regelmæssigt, kan den akkumulere fugt og begynde at dryppe.

En saltlampe får en ganske betragtelig temperatur ved brug, og derfor skal du også være varsom hvis du skal flytte saltlampen under eller lige efter brug. Den kan være ganske varm. Det samme gælder naturligvis glødepæren. 

For at forhindre din saltlampe i at smelte, kan du følge disse tips

Der kan være flere forskellige årsager til at din saltlampe sveder. Derfor bør du prøve dig lidt frem, før du finder ud af hvordan problemet tackles.

Hvorfor sveder min saltlampe? Det kan skyldes flere årsager

Brug lampen regelmæssigt 

Hold saltlampen tændt for at sikre, at den varme, der genereres af pæren, hjælper med at fordampning af den tiltrukne fugt. Du behøver på ingen måde at benytte din saltlampe dagligt - men et par gange om ugen skader bestemt ikke.

Placér lampen i et tørt miljø 

Undgå at placere din saltlampe i kældre, badeværelser eller andre fugtige områder. Lige så fristende det er at tage sin saltlampe med sig ud til badekarret og skabe sit eget hjemmespa, lige så dårlig idé er det. Din saltlampe vil formentlig ikke kunne lide den høje fugtighed, og den foretrækker i stedet et tørt sted.

Hvis du alligevel vil eksperimentere med en saltlampe i et mere utraditionelt miljø, kan du med fordel benytte en mini-saltlampe til stikkontakt, da den både er mere transportabel og prismæssigt er det til at overkomme, hvis saltlampen skulle tage skade.

Brug en affugter

Hvis du bor i et fugtigt klima, kan det være en god ide at bruge en affugter i rummet, hvor saltlampen er placeret. Det er i det hele taget en god idé at holde øje med indeklimaet. Både for din sundheds skyld, men også for din tegnebogs skyld.

Her hos Saltlampen.dk forhandler vi flere produkter, som kan være med til at optimere indeklimaet, og det lægger os meget på sinde, at vi gerne vil bidrage til en bedre folkesundhed.

Beskyt lampen 

Når saltlampen ikke er i brug, kan du dække den med en plastpose for at beskytte den mod overskydende fugtighed. Under normale omstændigheder er der naturligvis ikke brug for disse tiltag, men det kan være at du er uheldig med at bo i en bolig med en højere luftfgtighed.

Ved at følge disse råd kan du hjælpe med at forlænge levetiden på din saltlampe, som i øvrigt slet ikke er sart eller besværlig på nogen måde. Dermed kan du også nyde dens skønhed og de påståede fordele i længere tid.