Køb for 599 DKK mere
og få fri fragt
Indretningstips: Lad saltlamper være en central del i dit hjem

Indretningstips: Lad saltlamper være en central del i dit hjem

4 minutter
4 minutter
Saltlamper har en evne til at tilføje varme, elegance og en beroligende atmosfære til ethvert rum. Med deres unikke krystalstruktur og blide lys kan de også fungere som dekorationer, som i den grad kan give dit hjem et flot pift. Hvis du ønsker at integrere saltlamper i dit hjems indretning, er her nogle kreative indretningstips, der vil hjælpe dig med at skabe en smuk og afslappet atmosfære.

 

1. Placér saltlampen i fokus

En saltlampe fungerer godt som et fokuspunkt i rummet. Vælg en strategisk placering, der fanger opmærksomheden, når man træder ind i rummet. Dette kan være på en skænk, et sidebord eller et vindueskarme. Lad lampens glød være en velkommenhilsen, der skaber en indbydende atmosfære. Afhængig af saltlampens farve - der findes jo op til flere forskellige farver - er placeringen af lampen en overvejelse værd. De traditionelle Himalaya saltlamper fylder f.eks. mere i rummet end en hvid saltlampe

Indretningstips: Lad saltlamper være en central del i dit hjem

2. Skab symmetri og balance

Hvis du overvejer at bruge to saltlamper, kan du skabe symmetri og balance ved at placere dem på hver side af en pejs, en sofa eller en dør. Dette skaber ikke kun visuel harmoni, men også en følelse af sammenhæng i rummet. Husk evt. på at saltlampen naturligvis skal forbindes til en stikkontakt - uanset om det er en traditionel saltlampe eller en saltlampe med USB.

 

3. Lysende hyggekroge

Skab hyggelige hjørner i dit hjem ved at placere en saltlampe på en hylde eller et hjørnebord. Dette skaber en intim atmosfære, der er ideel til afslapning, læsning eller meditation. Det flotte lys fra en saltlampe egner sig særdeles godt til at stå i et hjørne, da det så kaster lyset op på flere vægge.

 

4. Naturlig soveværelsesbelysning

Placér en saltlampe på dit natbord som en alternativ lyskilde til læsning om aftenen. Den blide glød er mindre distraherende end almindelig belysning og kan hjælpe med at fremme en god nats søvn. De fleste saltlamper har en indbygget lysdæmper, så du kan i visse tilfælde nøjes med dennes belysning og dermed er loftlyset ikke så vigtigt.

 

5. En indbydende velkomst i entreen

First impression lasts! Skab en indbydende indgang til dit hjem ved at placere en saltlampe i din entre. Dette tilføjer ikke kun visuel appel, men kan også skabe en beroligende atmosfære, når du træder ind i huset/lejligheden. De største saltlamper kan nemt placeres på gulvet eller en lille opsats, og dermed skabe en god velkomst. 

 

6. Koordinér farverne

Vælg en saltlampe i en farve, der komplementerer din indretning. Himalaya-salt kommer i nuancer af pink, orange og hvid. Vælg en farve, der passer til de eksisterende farver i rummet for at skabe en sammenhængende æstetik. Den orange/pink farve er den traditionelle og mest kendte farve, men den hvide saltlampe kan altså også noget. Den opfattes af flere som mere elegant, og passer for mange bedre ind i vores skandinaviske indretningsstil. Du kan også få nogle saltlamper med USB, der skifter mellem 7-8 forskellige farver. De kan virke en anelse tacky, men de budrager helt sikkert til en fest på børne- eller teenagerværelset. 

 

7. Integrér med naturlige elementer

Forstærk den naturlige skønhed i saltlampen ved at placere den ved siden af andre naturlige elementer som planter, træmøbler eller sten. Dette skaber en harmonisk balance mellem naturens elementer i din indretning. Det er med andre ord en win-win for alle elementerne, og du undgår at dit hjem fremstår koldt.

 

8. Udendørs brug

Saltlamper er ikke kun begrænset til indendørs brug. Brug en vandafvisende lyskilde til at skabe en magisk atmosfære på terrassen, balkonen, i drivhuset eller i haven om aftenen. Husk dog på, at saltlamper generelt ikke har godt af fugtighed, så benyt kun saltlamper på en tør sommeraften og husk at tage den med ind efter brug.

 

At integrere saltlamper i din boligs indretning er en kreativ måde at tilføje skønhed og beroligelse på. Uanset hvilken indretningsstil du foretrækker, kan du finde en måde at lade saltlampen fremstå som et unikt og meditativt element i dit hjem. Med de rigtige placeringer og indretningstips, kan du skabe en atmosfære af afslapning og balance.