Køb for 599 DKK mere
og få fri fragt
Sådan skifter du nemt pære på din saltlampe

Sådan skifter du pære på din saltlampe

3 minutter
3 minutter

Saltlamper er kendt for deres beroligende lys og æstetiske appel, men kræver lejlighedsvis vedligeholdelse som f.eks. at skifte el-pæren. At udskifte pæren i en saltlampe er enkelt, men det kræver nogle forholdsregler for at sikre at pæren ikke går i stykker. Den lille glødepære er nemlig ganske skrøbelig. Læs med her på siden, og bliv lynhurtigt verdensmester i at skifte pære i din saltlampe.

Trin-for-trin guide

Sluk for strømmen: Sørg for, at saltlampen er slukket og frakoblet fraelstikket for at undgå elektrisk stød. Placér saltlampen på en klud eller andet blødt. Hvis du lægger den direkte på bordet eller gulvet risikerer du at lave ridser i disse. Derfor kan det anbefales at lægge den på en blød klud.

💡 Fjern den eksisterende pære

Fjern forsigtigt pære og fatning fra basen ved at klemme sammen på spænderne. Vrik lidt på den, hvis den sidder fast men ikke for meget. Når først du har klemt spænderne sammen, er det vigtigt at du ikke giver pludseligt slip på dem, da det kan give et svip i pæren. Tag forsigtigt pære og fatning ud mens du holder spænderne trykket sammen. Kræver lidt kræfter, men så er det godt at du naturligvis har spist din spinat.

💡 Fjern den gamle pære

Skru den gamle pære ud, og vær forsigtig med ikke at brække den. Som nævnt er glødepærer ganske skrøbelige. Husk at aflevere brugte lyskilder på genbrugsstationen eller i de beholdere, der er beregnet til formålet. En pære må ikke bare smides ud med husholdningsaffaldet - det kan moder jord ikke lide!

💡 Rengør området

Benyt lejligheden til lige at rengøre lampen og fatningen. Brug en tør klud til at rengøre området omkring fatningen og selve lampen. Vand er no-go!

💡 Sæt den nye pære i

Skru den nye pære ind i fatningen, men undgå at stramme for hårdt.

💡 Indfør pære og fatning

Lige som før er det vigtigt at du ikke slipper spænderne mens de er "spændte". De er ret kraftfulde, så pas når du først har dem spændt ind til pære og fatning. Pære og fatning er langt nok inde når de ikke stikker ud over kanten i bunden af saltlampens base.

💡 Test lampen

Tilslut og tænd for saltlampen for at sikre, at den nye pære virker 🔥

Det er blot det. Det er ganske nemt når man først har prøvet det. Du er nu officielt verdensmester i at skifte pære på en saltlampe 🥇 Husk også på, at her på Saltlampen.dk kan du købe en ekstrapære til saltlamper

Trin for trin guide til at skifte pære på saltlampe

Tips og råd

🔥 Pærens type: Brug en pære, der er kompatibel med din saltlampe. 15w plejer at være nok til vores modeller. Har du en stor grå saltsalmpe, kan du måske overveje at anskaffe en lidt kraftigere pære. 

🔥 Vær forsigtig med saltlampen: Håndter saltlamper forsigtigt for at undgå skader - på lampen og underlaget den står/ligger på.

🔥 Rengøring: Rengør saltlampen regelmæssigt for at undgå støvophobning.

Ved at følge disse trin kan du nemt skifte pæren i din saltlampe og fortsætte med at nyde dens lys og udseende.